Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Donderdag 18/01/2018

 

Neonerd

 

Vlaamse Kleinkunstpop

 

Inkom : €12

 

 

Wanneer we het woord "neonerd" opzoeken in the urban dictionary resulteert dit op de volgende definitie ; "New Millennial wave of qualified enthusiasts excessively interested in a subject or activity that is regarded as too technical or scientific, the very essence of what it is to be cool in the modern age". En "cool" is het zeker want de band NeoNerd is een eigenwijs en pretentieloos Vlaams akoestisch Kleinkunstproject van duivel-doet-al Kevin Van Staeyen (zang, viool, mandoline, gitaar) die zich voor de gelegenheid omringt met andere virtuoze neonerds Paul Zegers (drums) en Michael Trompeneers (piano, contrabas). Je mag je verwachten aan een kleurrijke mengelmoes van verrassende composities, eigentijdse jazzversies van bekende film- en televisiescores, aangevuld met kruidige improvisaties, geplukt op het moment zelf. Muziek voor nerds en schone vrouwen die weten dat nerds de beste partners zijn.

 

Kevin Van Staeyen (zang, viool, mandoline en gitaar)

Paul Zegers (piano en contrabas)

Michael Trompeneers (drums)

 

Aanvang Concert: 20:30u

 

Donderdag 15/02/2018

 

Paul Michiels Trio

 

Grasduinen in wereldsongs en eigen muzikale oeuvre

 

Ripspiqué is enorm verheugd om Belgisch muzikaal icoon Paul Michiels wederom te mogen verwelkomen. Met zijn befaamde muzikale projecten als Soulsister, The Big M's, It's a Gas etc. heeft hij ongetwijfeld meer dan zijn stempel gezet in de Belgische muziekscène. Bij Ripspiqué wordt hij vergezeld door topmuzikanten Hervé Martens (piano) en Jordi Geuens (drums). Samen zullen ze grasduinen in zijn favoriete wereldsongs en zijn eigen muzikale oeuvre.

 

Paul Michiels (zang en mondharmonica)

Hervé Martens (piano)

Jordi Geuens (drums)

 

 Inkom: €18

Aanvang concert: 20:30u

Donderdag 05/04/2018

The Secret Sisters

Amerikaans Country en Folk duo

 

 

Ripspiqué is ongelofelijk trots om de fabelachtige The Secret Sisters aan jullie voor te stellen. Het Amerikaanse singer-songwriter duo Laura en Lydia Rogers, die onder meer in de voorprogramma's van Bob Dylan, Paul Simon en T-Bone Burnett speelden, staan immers garant voor fijngevoelige samenzang. Ze kregen tijdens hun jeugd in Muscle Shoals, Alabama, muziek met de paplepel ingegoten. The Secret Sisters staan voor een muzikale cocktail van Southern gospel, country, folk, barbershop en swinginvloeden in combinatie met een hedendaagse poëtische twist. Dit hoor je telkens in hun desolate, breekbare, en tegelijk stevige songs. Om het met de woorden van T-Bone Burnett te zeggen ; "as close to pure as it gets !"

 

Inkom: €15

Aanvang concert: 20:30u

Maandag 14/05/2018

Tuba Skinny  (U.S.A.)

New Orleans Jazz, Blues, Spirituals en Ragtime

 

Ripspiqué is uitermate vereerd de sensationele Amerikaanse New Orleans band, Tuba Skinny, aan jullie te kunnen voorstellen. Voor ons een muzikale droom waar we nog steeds van versteld staan dat we hen van de straten van New Orleans hebben kunnen wegplukken. Tuba Skinny is opgericht in 2009 en is gestaag geëvolueerd van een losse verzameling straatmuzikanten tot een solide ensemble dat zich toelegt op het brengen van het traditionele geluid van New Orleans naar een publiek over de hele wereld. Met een breed scala aan muzikale invloeden - van spirituals tot melancholische blues, van ragtime tot traditionele jazz - roept hun geluid het rijke muzikale erfgoed op van hun thuis in New Orleans. De band heeft een trouwe aanhang opgebouwd dankzij hun kenmerkende geluid, hun toewijding om lang verloren liedjes nieuw leven in te blazen en hun exuberante live optredens.

 

Erika Lewis (zang)  -  Shaye Cohn (cornet)  -  Barnabus Jones (trombone)

Craig Flory (clarinet)  -  Jason Lawrence (6-string banjo)  -  Greg Sherman (gitaar)

Todd Burdick (tuba)  -  Robin Rapuzzi (washboard)

 

Inkom: €15

 

Aanvang concert: 21:00u

 

Locatie, reserveringen & Kassa:

Alle concerten, behalve indien specifiek anders vermeld, vinden plaats in de zaal van café 't Goed Voorbeeld te Lier en starten om 20:30.

U kan reserveren via het contactformulier. Vergeet niet om het aantal tickets te vermelden en voor welk concert u reserveert.

Voor niet uitverkochte concerten kan u de avond zelf nog aan de kassa terecht.
De prijs voor een Ripspiqué concert bedraagt normaal 12€ tenzij anders vermeld.  Zie praktische info