Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Donderdag 15/03/2018

De Cauter - Lafertin - Verbiest

Old Friends - Old Songs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Old Friends - Old Songs is een hartelijke samenwerking tussen drie grootmeesters van de Gypsy swing traditie. Koen De Cauter (saxofoon, gitaar en zang) en Fapy Lafertin (gitaar) speelden vanaf 1975 samen in het fameuze Waso Quartet waarmee ze de muziek van Django Reinhardt opnieuw tot leven brachten. Wanneer Fapy zijn eigen weg volgde, vond Koen in de gerenommeerde accordeonist Rony Verbiest een nieuwe collega. Nu vormen de drie heren voor het eerst samen een groep waarbij ze op zoek gaan naar liederen uit hun jeugd die hen beïnvloedden. De ritmesectie bestaat uit twee zonen van Koen : Waso (ritmegitaar) en Dajo (contrabas) die na meer dan een kwarteeuw op de planken een heel ervaren combo vormen.

 

Koen de Cauter (saxofoon, gitaar en zang)

Fapy Lafertin (gitaar)

Rony Verbiest (accordeon)

Waso De Cauter (ritmegitaar)

Dajo De Cauter (contrabas)

 

Inkom: € 15,00

 

Aanvang concert: 20:30u

Donderdag 05/04/2018

The Secret Sisters

Amerikaans Country en Folk duo

 

 

Ripspiqué is ongelofelijk trots om de fabelachtige The Secret Sisters aan jullie voor te stellen. Het Amerikaanse singer-songwriter duo Laura en Lydia Rogers, die onder meer in de voorprogramma's van Bob Dylan, Paul Simon en T-Bone Burnett speelden, staan immers garant voor fijngevoelige samenzang. Ze kregen tijdens hun jeugd in Muscle Shoals, Alabama, muziek met de paplepel ingegoten. The Secret Sisters staan voor een muzikale cocktail van Southern gospel, country, folk, barbershop en swinginvloeden in combinatie met een hedendaagse poëtische twist. Dit hoor je telkens in hun desolate, breekbare, en tegelijk stevige songs. Om het met de woorden van T-Bone Burnett te zeggen ; "as close to pure as it gets !"

 

Inkom: €15

Aanvang concert: 20:30u

Maandag 14/05/2018

Tuba Skinny  (U.S.A.)

New Orleans Jazz, Blues, Spirituals en Ragtime

 

Ripspiqué is uitermate vereerd de sensationele Amerikaanse New Orleans band, Tuba Skinny, aan jullie te kunnen voorstellen. Voor ons een muzikale droom waar we nog steeds van versteld staan dat we hen van de straten van New Orleans hebben kunnen wegplukken. Tuba Skinny is opgericht in 2009 en is gestaag geëvolueerd van een losse verzameling straatmuzikanten tot een solide ensemble dat zich toelegt op het brengen van het traditionele geluid van New Orleans naar een publiek over de hele wereld. Met een breed scala aan muzikale invloeden - van spirituals tot melancholische blues, van ragtime tot traditionele jazz - roept hun geluid het rijke muzikale erfgoed op van hun thuis in New Orleans. De band heeft een trouwe aanhang opgebouwd dankzij hun kenmerkende geluid, hun toewijding om lang verloren liedjes nieuw leven in te blazen en hun exuberante live optredens.

 

Erika Lewis (zang)  -  Shaye Cohn (cornet)  -  Barnabus Jones (trombone)

Craig Flory (clarinet)  -  Jason Lawrence (6-string banjo)  -  Greg Sherman (gitaar)

Todd Burdick (tuba)  -  Robin Rapuzzi (washboard)

 

Inkom: €15

 

Aanvang concert: 21:00u

 

Locatie, reserveringen & Kassa:

Alle concerten, behalve indien specifiek anders vermeld, vinden plaats in de zaal van café 't Goed Voorbeeld te Lier en starten om 20:30.

U kan reserveren via het contactformulier. Vergeet niet om het aantal tickets te vermelden en voor welk concert u reserveert.

Voor niet uitverkochte concerten kan u de avond zelf nog aan de kassa terecht.
De prijs voor een Ripspiqué concert bedraagt normaal 12€ tenzij anders vermeld.  Zie praktische info