Locatie

L'Avenir Site
Hazenstraat 53 2500 LIER

Volgend Concert

Datum

vrijdag 26/06/2020

Aanvang

20:00

Inkom

€15 ( + €1,21 reservatiekosten) Kassa: € 17

Type

Concert

Hans Mortelmans & Groep – GEANNULEERD

15 Jaar Hans Mortelmans & Groep

CD voorstelling van “Integendeel !”

Heeft het groen stuk van de prei meer vitaminen dan het wit ? Waarom mag een jager wel onverdoofd slachten ? Wanneer gaan wij waarheen…?

Absurde tijden smeken om absurde vragen. Hans Mortelmans kan het zich permitteren ze te stellen. Hobbelend over de afgesleten kasseien van swing jazz, blues en calypso overschouwt hij het moeras van de mode. Gaat dat veel belangstelling opleveren ? En gaat hij daar wat aan verdienen ? Integendeel !

Maar voortdoen is een edele kunst in dit vluchtig bestaan. Is “remmende achterstand” zoveel slechter dan “remmende voorsprong” ? Wie weet het ?

Hans Mortelmans en Groep is een akoestisch sextet, in 2005 gevormd rond de liedschrijver-gitarist Hans Mortelmans. Ze werden van bij de oprichting sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. Het sextet vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.

“Hans Mortelmans & Groep trekt op niks ! Integendeel.

Hans Mortelmans & Groep duwt aan alles !” (anonieme quote)

 

Hans Mortelmans (zang, gitaar en accordeon)  –  Lodewijk Dedain (gitaar)  –  Lieven Keymolen (klarinet en basklarinet)  –  Benny Van Acker (contrabas)  –  Joke en Valerie Dedain (zang)

Gastmuzikanen : Michiel Dondeyne (piano) en Koen De Cauter (sopraansaxofoon)

Scroll naar top