Benefiets voor Mangakane Foundation Project

Mangakane Foundaton benefiets

Lieve Van de Vel en Ripspiqué Lier slaan voor het 3e jaar de handen in elkaar voor de Mangakane Foundation in Zuid-Afrika.
Lieve vertelt hierover:

In 2015 ben ik zes weken in Zuid-Afrika geweest, en ik ben daar zeer emotioneel van teruggekomen. Vooral dan van wat ik in de townships gezien heb. Mensen hebben daar niets: geen elektriciteit, geen water, geen voeding soms, geen kleren en vooral ook geen onderwijs. Dat vond ik het allerergste, want als je geen onderwijs kunt genieten, dan geraak je nooit uit die vicieuze cirkel.

Zo ben ik bij Tutu Puoane en de organisatie van haar broer Thabo terecht gekomen. Een organisatie die instaat voor onderwijs aan kansarme kinderen in de provincie Limpopo.

In 2016 en 2017 heb ik dan een benefiet georganiseerd voor de Mangakane Foundation, wat telkens een succes was. In je eentje 1.500 flyers uitdelen en 300 affiches hangen, dat weegt.”

Vanaf de derde editie van het Mangakane benefiet kreeg Lieve steun van Ripspiqué. Zo werden er in totaal al 5 benefietconcerten georganiseerd, die samen zo’n 13.000 Euro opbrachten voor het Zuid-Afrikaans scholenproject.

In 2021 staan er zelfs nog 3 benefiets voor de Mangakane Foundation op het programma: Mich Walschaerts met Danskny, Jef Neve en Teus Nobel, en ten slotte The Bonnie Blues met Jan De Smet.

Scroll naar top